Quinoa Goreng

Gepubliceerd op 10 augustus 2019 16:14

Dit recept is een speelse variant op de Bami Goreng en de Nasi Goreng. Ik zag het laatst voorbij komen op 24Kitchen en ik vond het zo'n goed idee! Ik heb er een beetje mijn eigen versie van gemaakt. Vooral de noten vind ik heel lekker in deze quinoa. Het geeft alles net even wat meer structuur. Voor vegetariërs is quinoa trouwens een hele gezonde keuze omdat het meer eiwitten bevat dan andere graansoorten. Echt heel leuk om eens te proberen! 

Voor 2 à 3 personen

Ingrediënten:
150g quinoa
1 ui
2 tenen knoflook
1 stukje verse gember
1 rode chilipeper
1 rode paprika
150g champignons
200g sperziebonen
1 1/2 tl kurkuma, 1/2 tl gemalen komijn
2 handjes ongezouten noten
2 eieren  
Gebakken uitjes 
Pindasaus, klik hier voor het recept
Kokosolie
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Kook eerst de sperziebonen 5 minuten, zodat ze nog een lekkere bite hebben. Spoel ze af met koud water en leg ze vervolgens even aan de kant op een bord.

Spoel ondertussen de quinoa af. Kook de quinoa gaar in water met wat zout en 1 tl kurkuma. Kook ook de eieren 6 minuten.

Zet een hapjespan met wat kokosolie op het vuur. Snipper de ui, en snijd de knoflook, gember en rode peper fijn. Gebruik net zoveel rode peper als je lekker vindt. Ik gebruik meestal een halve. Voeg alles toe aan de pan en bak tot de ui glazig ziet.

Snijd de paprika in stukjes en de champignons in plakjes. Voeg deze toe aan de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout en bak ze ongeveer 7 minuten mee. Voeg dan 1/2 tl kurkuma en 1/2 tl komijn toe en bak de specerijen mee, totdat de geuren lekker vrijkomen. 

Hak de noten wat fijner met een hakmes. Giet de quinoa af en voeg deze toe aan de pan, samen met de sperziebonen en de noten. Pel nu ook de gekookte eieren. Serveer de Quinoa Goreng met een ei en wat gebakken uitjes. Ook heel erg lekker met deze pindasaus!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.