Makkelijke Lasagna

Gepubliceerd op 10 augustus 2019 16:10

Dit is helemaal geen klassieke lasagna, maar hij is echt super lekker! Als je een lasagna in een Italiaans restaurant bestelt, krijg je meestal een variant met gehakt en bechamelsaus. Ook echt lekker, daar niet van! Maar dit is net even een gezondere versie. Veel makkelijker ook. Je hoeft namelijk geen bechamelsaus te maken. Deze lasagna zit vol met groenten en bovenop zit een heerlijk kaaskorstje met stukken geitenkaas... Als je deze lasagna nog makkelijker wil maken, neem je gewoon een zak met voorgesneden groenten. Dit werkt ook prima! 

*Update: Hier at ik nog vlees. Sinds november 2018 ben ik hiermee gestopt.

Voor 3 à 4 personen

Ingrediënten:
250g verse lasagnebladen 
1 fles passata di pomodoro (à 690g)
1 doosje vegetarisch gehakt
1 ui
2 tenen knoflook
1 rode paprika
1 courgette
1 aubergine 
250g champignons
1 el Italiaanse kruiden
1 handje verse basilicum
1 zakje geraspte kaas
125g zachte geitenkaas
Peper/Zout 
Olijfolie


Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 185 graden.

Snipper alvast de ui en snijd de groenten in stukjes. De champignons vind ik het lekkerst in kwarten, maar plakjes kan ook.

Zet een grote hapjespan op het vuur met daarin een beetje olijfolie. Bak de ui glazig en pers de knoflook uit boven de pan. Bak even 1 minuut mee, tot deze lekker begint te ruiken. Voeg dan het vegetarische gehakt toe en bak dit 3 minuten mee. Doe de groenten bij het vega gehakt in de pan, maar bak deze niet te lang. Ze gaan ook nog de oven in. Ik bak ze ongeveer 8 minuten.

Nu kunnen de passata en de Italiaanse kruiden erbij. Snijd de basilicum wat fijner en voeg deze ook toe. Als de saus te dik is kun je eventueel wat water toevoegen.

Pak er een ovenschaal bij. We kunnen nu namelijk beginnen met het samenstellen van de lasagne. Begin met een laag groentesaus. Doe hier vervolgens om en om de pastabladen en de saus bovenop. Voeg halverwege een laagje geitenkaas toe. Ik verbrokkel deze meestal even.

Eindig met een laag saus en doe daar de geraspte kaas bovenop. Dit wordt straks een heerlijk kaaskorstje!

Bak de lasagne nu voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.