Pasta Arrabiata

Gepubliceerd op 10 augustus 2019 15:53

Arrabita betekent letterlijk 'boos' in het Italiaans. Dat dit een lekker pittige pasta is, kun je je dus vast wel voorstellen. Pasta Arrabiata is een echte klassieker en staat in elk Italiaans restaurant op het menu. Toch wordt de Arrabiata op veel verschillende manieren gemaakt. Vaak zie je hem helemaal vega, maar in sommige streken worden er spekjes of ansjovis toegevoegd. Bij deze wil ik mijn versie met jullie delen. Ik voeg zelf vaak vegetarische spekjes toe aan mijn pasta Arrabiata. Dit zorgt voor een lekker rookachtige smaak, maar ook voor betere  voedingswaarden. Als ik de spekjes niet in huis heb of geen zin heb om ervoor naar de supermarkt te gaan, maak ik deze pasta gewoon zonder. Het kan allebei! Waar het om draait is de lekker pittige tomatensaus. Dat maakt deze pasta heel bijzonder.

Voor 4 personen

Ingrediënten:
400g volkoren penne rigate 
1 doosje vegetarische spekjes (à 150g) 
2 blikken tomatenblokjes (à 400g) 
1 klein blikje tomatenpuree
250g cherrytomaatjes
1 ui 
2 tenen knoflook
1 rood pepertje
Parmezaanse kaas 
Olijfolie
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Zet eerst een pan met water op het vuur voor de pasta. Voeg wat zout toe aan het water en kook de pasta al dente.

Snijd het chilipepertje fijn. Het is de bedoeling dat deze pasta lekker pittig is, maar voeg zoveel toe als je zelf wilt. Zet een hapjespan op het vuur met wat olijfolie. Voeg de vegetarische spekjes toe en bak deze in 5 minuten een beetje krokant.

Snipper de ui en voeg deze toe aan de pan, samen met de rode peper. Bak tot de ui glazig is. Pers hierna de knoflook uit boven de pan en bak 1 minuut mee. Snijd nu de cherrytomaatjes doormidden en voeg deze toe. Breng op smaak met peper en zout. Bak de tomaatjes 3 minuten mee op middelhoog vuur.

Voeg de tomatenpuree toe en laat deze even ontzuren. Hierna kunnen ook de tomatenblokjes erbij. Roer goed door en laat het geheel nog 3 minuten zachtjes pruttelen. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Giet de penne af en doe ze bij de saus. Roer alles goed door. Serveer de pasta met wat Parmezaanse kaas!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.