Chili sin carne

Gepubliceerd op 10 augustus 2019 15:24

Ik ben echt dol op chili! Het is heel makkelijk om te maken en ook nog eens super voedzaam. Vroeger aten we thuis altijd Chili con carne, maar mijn familie vindt deze versie minstens net zo lekker. Ik eet hem het liefst met een klodder zure room en wat guacamole. Echt een aanrader voor doordeweeks!

Voor 4 personen

Ingrediënten:
300g zilvervliesrijst 
1 doosje vegetarisch gehakt
1 ui
2 tenen knoflook
1 rood pepertje
2 potten Hak Bonenmix kidney-, reuze-, bruine bonen (à 370g) 
2 blikken tomatenblokjes (à 400g)
1 klein blikje tomatenpuree (à 70g) 
400g Mexicaanse roerbakgroenten
1 tl paprikapoeder, 1 tl gemalen komijn, 1/2 tl oregano, 1/4 tl kaneel
Verse koriander
Zure room 
Olijfolie
Peper/Zout

Bereidingswijze:
Zet een grote pan met dikke bodem op het vuur. Snipper de ui en snijd het pepertje fijn. Gebruik zoveel rode peper als jij lekker vindt. Bak de ui en het pepertje kort in wat olijfolie. Pers de knoflook uit boven de pan en bak even mee.

Voeg na 1 minuut het vegetarische gehakt toe aan de pan. Laat dit 3 minuten meebakken. Hierna kun je de groentemix toevoegen. Bak alles nog 5 minuten.   

Schuif de groenten naar de rand van de pan en voeg de tomatenpuree toe. Bak goed mee om te ontzuren. Voeg dan de kruiden toe. Laat de geuren even goed vrijkomen.

Spoel de bonen af in een zeef en voeg deze toe, samen met de tomatenblokjes. Meng alles goed door en laat het nu 20 minuten doorpruttelen.

Begin nu met het koken van de rijst. Doe dit zoals aangegeven op de verpakking. Als de rijst klaar is, heeft de chili lang genoeg geprutteld.

Serveer de chili met wat zure room en verse koriander. Dit maakt het natuurlijk helemaal af!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.