Pastasalade met gegrilde groenten

Gepubliceerd op 10 augustus 2019 15:08

Het weer wordt eindelijk weer wat mooier. Ik krijg dan automatisch zin in wat lichtere recepten. Deze pastasalade maak ik dan ook graag rond deze tijd van het jaar. De gegrilde groenten en de olijven zijn een perfecte combinatie en de dressing maakt het helemaal af! Deze salade wordt trouwens alleen maar lekkerder als hij een tijdje in de koelkast heeft gestaan. Maak dus vooral extra en je hebt een heerlijke lunch de volgende dag! 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
250g volkoren penne 
150g rucola slamelange 
1 rode ui
1 courgette 
1 aubergine 
2 rode paprika's
3 handjes verse zwarte olijven
Gorgonzola, optioneel
Olijfolie
Peper/Zout

Voor de dressing:
4 el extra vierge olijfolie
2 el balsamicoazijn
1 teentje knoflook 
1 tl Italiaanse kruiden 
2 el Parmezaanse kaas, geraspt 
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Zet een grote pan met water op voor de pasta. Voeg wat zout toe en kook de pasta al dente, zoals aangegeven op de verpakking.

Zet een grillpan op het vuur en laat deze heet worden. Snijd de aubergine en de courgette in de lengte in dikke plakken. Ik sneed ze in drieën. Snijd de rode paprika's en de ui ook in plakken. Doe wat olijfolie in een kommetje en smeer de groenteplakken hiermee in met een kwastje. Grill de groenten aan beide kanten ongeveer 5 minuten.

Giet de pasta af en spoel goed om met koud water. Laat de pasta afkoelen. Laat de groenten na het grillen ook volledig afkoelen op wat keukenpapier.

Maak ondertussen de dressing. Doe de azijn, de kruiden, de Parmezaan en de olijfolie in een kommetje. Pers het teentje knoflook uit en mix alles goed door met een vork. Breng op smaak met peper en zout. Laat de dressing even 5 minuten staan.

Pak een grote saladeschaal erbij. Giet de olijven af en halveer deze. Snijd de gegrilde groenten in stukken. Doe de olijven en de groenten in de saladeschaal, samen met de pasta, de slamelange, de dressing en wat peper en zout. Mix alles goed door en klaar is je salade! Eventueel kun je er nog wat gorgonzola over verbrokkelen. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.