Rode pesto

Gepubliceerd op 10 augustus 2019 14:39

Wist je dat pesto maken helemaal niet moeilijk is? Je bent er maximaal 3 minuten mee bezig en de smaak is veel intenser dan bij pesto's uit een potje! Vandaag maakte ik een rode pesto. Voor mijn rode pesto gebruik ik het liefst gewoon een pot met zongedroogde tomaten in olie. Je hebt slechts een paar ingrediënten extra nodig en het geheel wordt op deze manier lekker smeuïg. Ik voeg zelf maar 4 eetlepels olie toe, waardoor de pesto niet heel vloeibaar is. Ik vind dit juist fijn, want met behulp van wat kookvocht of de saus van het gerecht waarbij ik de pesto gebruik, wordt de pesto vanzelf losser. Als je meer olie wil toevoegen, kun je dat natuurlijk gewoon doen! De smaak zal er niet door veranderen.

Voor 1 grote pot

Ingrediënten:
1 pot zongedroogde tomaatjes in olie (à 295g) 
2 el pijnboompitten 
1 teen knoflook
4 el olie, opgevangen van de tomaatjes
1 el balsamicoazijn
3 handjes verse basilicum
1 handje Parmezaanse kaas, geraspt 
Peper/Zout

 

Bereidingswijze:
Rooster eerst de pijnboompitten in een pannetje. Laat deze goed afkoelen! Giet de tomaatjes af en vang de olie op.

Zet een keukenmachine klaar met een hakmes. Je kunt ook een staafmixer of een vijzel gebruiken. Maal eerst de tomaatjes, de pijnboompitten en de knoflook samen fijn.

Voeg hierna de basilicum, de balsamicoazijn, 4 eetlepels van de opgevangen olie en wat peper en zout toe. Maal de ingrediënten weer even door. Doe als laatste ook de Parmezaanse kaas bij de pesto en maal deze nog even kort mee.  


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.