Griekse Quiche

Gepubliceerd op 10 augustus 2019 14:17

Ik vind een quiche echt een ideaal gerecht voor aan het einde van de week. Je kunt er al je restjes mee opmaken en je hebt ook nog eens een heerlijke lunch de volgende dag. Als je wat over hebt natuurlijk! Het idee voor deze quiche ontstond dan ook toen ik mijn koelkast aan het doorkijken was, op zoek naar restjes. Ik had feta over, tomaatjes, een courgette en champignons. Deze quiche is echt een van de lekkerste hartige taarten die ik gegeten heb! De olijven maken hem gewoon helemaal af. Daarbij is het ook zo lekker makkelijk. Vooral als je gewoon bladerdeeg gebruikt. Heb je toch liever een zelfgemaakte taartbodem? Klik dan hier voor een goed recept! 

Voor 6 à 8 personen

Ingrediënten:
8 plakjes bladerdeeg
1 courgette 
150g champignons 
1 kleine rode ui 
10 snoeptomaatjes 
1/2 blik zwarte olijven, zonder pit (à 340g) 
4 eieren
125ml crème fraîche 
1 scheutje melk 
1 tl gedroogde oregano 
1 handje verse peterselie 
3 handjes geraspte kaas 
100g feta  
Olijfolie
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden. Vet een quichevorm of een springvorm van 24cm in met wat roomboter. Laat het bladerdeeg even ontdooien.

Snijd de courgette in blokjes en de champignons door de helft. Zet een koekenpan op het vuur met wat olijfolie. Bak hierin de courgette op hoog vuur. Leg de courgette even apart en bak hierna de champignons in dezelfde pan. Voeg eventueel opnieuw een scheutje olijfolie toe.  

Doe 4 eieren samen met de crème fraîche in een mengkom. Voeg de oregano toe, samen met een scheutje melk. Meng alles goed door elkaar met een vork en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de rode ui in halve ringen en halveer de olijven en de tomaatjes. Verdeel het bladerdeeg over de quichevorm. Leg de rode ui, de olijven, de groenten en de tomaatjes op de bodem van de quiche. Giet hier het ei mengsel overheen. Verdeel de geraspte kaas over de quiche en eindig met wat verbrokkelde feta.

Bak de quiche nu 40 minuten in de voorverwarmde oven.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.