Aperol Spritz van Maaike

Gepubliceerd op 10 augustus 2019 14:11

Wie mij volgt op Instagram weet inmiddels wel dat ik die-hard fan ben van dit drankje... Ook hier op de website zien we hem overigens regelmatig voorbijkomen. Ik vind het gewoon zó lekker. Echt het ultieme weekendgevoel! Aperol is een soort sinaasappellikeur. De kleur ervan is dan ook feloranje. Om er een Aperol Spritz van te maken voeg je Prosecco en Spa rood toe aan de likeur. Echt een heerlijk frisse combinatie. Klinkt simpel toch?! 

Ik ken dit drankje door mijn vriendin Maaike. Zij maakt hem altijd voor me als ik bij haar kom. Wat een mazzelaar ben ik toch... Nu bestelde ik laatst een Aperol Spritz in een cocktailbar en deze viel me zo ontzettend tegen. Nee, deze was niet zoals die lekkere Spritz van Maaike. We hebben het 'recept' meteen uitgeschreven samen. Deze Aperol Spritz is gewoon de allerlekkerste! 

 

Voor 1 glas Aperol Spritz

Ingrediënten:
3 delen Aperol
2 delen Prosecco 
1 deel Spa rood 
4 ijsblokjes 
2 plakjes sinaasappel


Bereidingswijze:
Voor deze lekkere cocktail heb je een groot wijnglas nodig. Verdeel je glas denkbeeldig in 6 delen. Begin met 3 delen Aperol. Schenk er hierna 2 delen Prosecco bij en eindig met 1 deel Spa rood. Doe de sinaasappelplakjes en de ijsblokjes in je glas en genieten maar!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.