Bruschetta met paddenstoelen

Gepubliceerd op 10 augustus 2019 13:58

De standaard Bruschetta met tomaat kennen we allemaal wel. Hoewel ik die versie heel erg lekker vind, hou ik er ook van om te experimenteren met andere soorten Bruschetta. Deze versie wordt geserveerd met allerlei soorten paddenstoelen en een heerlijke truffelolie. Dit is zo'n enorme aanrader!

Voor 4 personen

Ingrediënten:
1 verse baguette 
250g gemengde paddenstoelen 
2 tenen knoflook 
1/2 tl gedroogde tijm
1 scheutje witte wijn
Verse peterselie
Truffelolie 
Olijfolie
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Snijd ongeveer 8 plakken van de baguette af. Smeer deze in met wat olijfolie en grill ze in de oven op de grillstand voor ongeveer 8 à 10 minuten. Keer de broodjes halverwege om.  

Snijd ondertussen de paddenstoelen in stukjes. Doe wat olijfolie in een grote hapjespan en laat heet worden. Voeg de paddenstoelen toe aan de pan, samen met de tijm en bak ze ongeveer 8 minuten op middelhoog vuur.

Snijd de knoflook fijn en voeg deze na 8 minuten toe. Bak even 2 minuten mee. Voeg daarna het glas wijn toe en bak net zolang tot de wijn verdampt is. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Voeg ook nog wat verse peterselie toe.

Serveer de bruschetta's met de paddenstoelen en nog een paar druppels truffelolie. Te lekker! Op de foto eet ik de bruschetta's met deze paddenstoelensoep


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.