Over mij

Hoi!

Super leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn website. Ik ben een enthousiaste studente Franse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam, en zit op dit moment in mijn derde jaar. Talen heb ik altijd al geweldig gevonden en vandaar dus deze ietwat "bijzondere" studiekeuze.

Naast mijn passie voor talen houd ik heel erg van koken en vind het heerlijk om uren in mijn keukentje door te brengen. Mijn vriend is vegetarisch en via hem kwam ik steeds vaker in aanraking met vegetarische gerechten. Ik kwam erachter dat ik helemaal niet kon oordelen over vegetarisch eten, omdat ik eigenlijk nooit echt vegetarisch at... Keer op keer werd ik verrast door al die lekkere smaken en combinaties.

Veel mensen denken bij het zien van deze website dat ik zelf ook vegetarisch ben, of dat ik dat ben geworden. Het lukt me niet om helemaal zonder vlees en vis te leven, en dus ben ik nu  'flexitarisch'. Ik eet een stuk minder vlees dan vroeger en ik voel me er heel goed bij.

Toen wij  zijn gaan samenwonen, bleek dat ik vegetarisch koken echt ontzettend leuk vond! Ik wilde mijn vriend niet afschepen met alleen maar vegaburgers, en dus deed ik mijn best om er elke avond een feestje van te maken. Zelf at ik gewoon lekker mee. Ik vind het echt een uitdaging om recepten om te toveren tot een vegetarische variant. Vegetarisch koken hoeft helemaal niet saai te zijn! 

Met deze website wil ik mensen inspireren om ook eens wat minder vlees te eten. Want echt, vegetarisch én lekker gaan heel goed samen!

Bisous,

Amber