Over mij

Bonjour!

Super leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn website. Ik ben Amber en ik ben dol op alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft. Mijn vriend is vegetarisch en door hem ben ik eigenlijk deze foodblog begonnen. Dit is nu alweer twee jaar geleden! Veel mensen denken bij het zien van deze website dat ik zelf ook vegetarisch ben, of dat ik dat ben geworden. Het lukt me nog niet om helemaal zonder vlees en vis te leven, en dus ben ik nu “flexitarisch”. Ik eet een stuk minder vlees dan vroeger en ik voel me er heel goed bij.

Toen ik met mijn vriend ging samenwonen, kwam ik erachter dat ik vegetarisch koken echt ontzettend leuk vond! Ik wilde mijn vriend niet afschepen met alleen maar vegaburgers, en dus deed ik mijn best om er elke avond een feestje van te maken. Zelf at ik gewoon lekker mee. Ik vind het een uitdaging om recepten om te toveren tot een vegetarische variant. Vegetarisch koken hoeft helemaal niet saai te zijn! 

Naast dat ik graag kook en bak, heb ik een enorme passie voor talen. Ik heb Franse Taal en Cultuur gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en hierna heb ik nog een Engelse master in Literary Studies gedaan. Nederlands vind ik overigens ook een prachtige taal en hier kan ik dan ook altijd lekker mee aan de slag op deze website.

Ik hoop dat ik mensen met Vegetarisch met Amber kan inspireren om ook eens wat minder vlees te eten. Want echt, vegetarisch én lekker gaan heel goed samen!

Bisous,

Amber