Torta con mele e limoncello

Deze Italiaanse cake met limoncello is echt heerlijk fris! Ik zag het recept ervan ergens in een boekwinkel in Rome. Ik kon deze cake maar niet vergeten en dus besloot ik hem te maken. Zoals ik hier al aangaf, neem ik altijd Italiaanse bakproducten mee naar huis. Ik gebruik in dit recept een soort vanille bakpoeder en extra vanillepoeder uit Italië. Als je dit niet hebt, kun je ook 2 theelepels bakpoeder en wat vanille extract toevoegen. De cake zal hetzelfde smaken!  

 

Voor 1 tulband

Ingrediënten:
375g bloem
1 zakje livieto Pane degli Angeli
1 zakje Vanillina
1 snufje zout
250g roomboter
200g kristalsuiker
4 eieren
1 tl citroenrasp, klik hier voor een tip
125ml limoncello
175ml melk
2 appels, in blokjes gesneden

Extra:
Poedersuiker

Benodigdheden:
Tulbandvorm
1 grote mengkom
1 kleine mengkom
Garde
Spatel


Bereidingswijze:
Zorg er eerst voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Dit is heel belangrijk! Verwarm vervolgens de heteluchtoven voor op 160 graden. Vet een tulbandvorm in met wat roomboter of gebruik een bakspray. Bestuif de vorm voor de zekerheid ook met wat bloem. Schil 2 appels en snijd deze in blokjes.  

Doe de zachte boter en de suiker samen in de grote mengkom. Meng deze goed door elkaar met een spatel. Blijf gewoon rustig duwen en "vouwen" met de spatel tot het een geheel geworden is. Voeg dan de eieren en de citroenrasp toe en pak de garde erbij. Roer alles goed door elkaar met de garde.

Doe de bloem, de Pane degli Angeli, de Vanillina en een snufje zout in een kleine mengkom. Meng even door elkaar en voeg dan deze droge ingrediënten toe aan de grote mengkom. Voeg ook de appels, de limoncello en de melk toe en meng alles met de spatel tot er een egaal beslag is ontstaan.

Giet het beslag in de tulbandvorm en bak de tulband 70 à 73 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de tulband volledig afkoelen in de vorm! Anders heb je kans dat hij niet loskomt. Bestrooi de tulband nog met wat poedersuiker, als je hem gaat serveren.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.