Stroopwafelcake

Mijn vriend had laatst op zijn werk een "Hollandse lunch". Het was de bedoeling dat iedereen een typisch Nederlands gerecht meenam. Aangezien hij zelf niet verder kwam dan broodjes met hagelslag, ben ik maar weer de keuken ingedoken. Het leek me leuk om een echte boerencake te maken met een super Hollands ingrediënt: Stroopwafels! Helaas kon ik zelf geen plakje proeven, maar toen Metje me appte dat deze cake een groot succes was, heb ik er meteen een voor mezelf gemaakt! God-de-lijk! Serveer hem eventueel met deze zelfgemaakte karamelsaus

 

Voor 1 cake

Ingrediënten:
250g roomboter
250g kristalsuiker
5 eieren
1 à 2 tl vanille extract
250g zelfrijzend bakmeel
1 snufje zout
1 à 2 el halfvolle melk
1 zakje mini stroopwafels (à 200g)
10 stukjes karamel fudge (Lonka) 

Benodigdheden:
Cakeblik van 30cm
1 grote mengkom
Mixer
Spatel
Hakmes
Bakpapier


Bereidingswijze:
Zorg er eerst voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden. Vet een cakeblik in met wat roomboter en leg er een bakpapiertje in.

Meng de boter en de suiker in een mengkom met de mixer tot een romig mengsel. Voeg hierna een voor een de eieren toe. Doe ook het vanille extract bij het beslag.

Voeg het meel beetje bij beetje toe, samen met het snufje zout en mix met de mixer op de laagste stand tot een glad beslag. Voeg eventueel wat melk toe, als je beslag wat aan de dikke kant is.

Hak de stroopwafeltjes in stukjes met een hakmes. Snijd ook de fudge in kleine stukjes. Voeg toe aan het beslag (bewaar wat stroopwafelstukjes voor bovenop de cake) en roer door met de spatel.

Doe het beslag in het cakeblik en verdeel de laatste stroopwafelstukjes over de cake. Bak hem nu ongeveer 60 minuten in de oven. Elke oven is anders, dus controleer even met een satéprikker of de cake gaar is. Als de prikker er schoon uitkomt is hij gaar!  

Serveer de cake eventueel met deze heerlijke karamelsaus. Smullen maar!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.