Snickerdoodles

Als je jezelf nu afvraagt wat Snickerdoodles zijn, moet je echt heel snel je spatel en mengkom erbij pakken! Snickerdoodles zijn zachte Amerikaanse koekjes met een knapperige buitenkant met kaneelsuiker. Super simpel, maar te lekker! Je hebt slechts een paar basisingrediënten nodig en alles gaat in een kom. Als je zin hebt in lekkere koekjes, maak dan deze Snickerdoodles. Ze staan binnen een halfuur voor je neus. 

 

Voor 16 koekjes

Ingrediënten:
200g bloem
1 1/2 tl bakpoeder
1/4 tl zout

115g zachte roomboter
150g kristalsuiker
1 ei
1 tl vanille extract

Extra:
50g kristalsuiker
1 el kaneel

Benodigdheden:
Bakplaat
1 grote mengkom 
Garde
Spatel 
Bakpapier


Bereidingswijze:
Zorg er eerst voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. De boter moet echt goed zacht zijn! Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden. Bekleed een bakplaat met een bakpapiertje.

Doe de zachte boter en de suiker in een grote mengkom. Meng deze goed door elkaar met een spatel. Blijf gewoon rustig duwen en "vouwen" met de spatel tot het een geheel geworden is. Voeg dan het ei en de vanille toe en pak de garde erbij. Roer alles goed door elkaar met de garde.

Voeg hierna de bloem, het bakpoeder en het zout toe. Meng alles met de spatel tot er een mooi deeg is ontstaan.

Meng in een apart kommetje de extra suiker met de kaneel. We gaan de koekjes nu in 2 delen bakken. Het koekjesdeeg hoeft dus niet eerst de koelkast in!

Maak 8 balletjes van het deeg met je handen. Zorg ervoor dat de deegballetjes ongeveer zo groot zijn als een pingpongbal. Rol de deegballetjes door de kaneelsuiker en leg ze op de bakplaat. Druk ze een klein beetje aan met je vingers.

Bak de koekjes nu ongeveer 16 à 18 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze hierna goed afkoelen. Herhaal dit proces voor de overige 8 koekjes. Je kunt de koekjes het best bewaren in een afgesloten koektrommel.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.