Sinterklaas Cheesecake

Deze cheesecake is echt een enorme aanrader om te maken met Sinterklaas. Alle smaken die je aan dit feest doen denken zitten erin. De bodem van kruidnoten en dan de vulling van speculaas en mandarijn. Heerlijk! Deze cheesecake is overigens ook geweldig om al je pepernoten op te maken. Maak dan gewoon een extra dikke bodem en wees lekker royaal met de topping! 

 

Voor 10 personen

Ingrediënten:
Voor de bodem:
200g kruidnoten
100g roomboter

Voor de vulling:
400g roomkaas
250ml slagroom
100g kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 tl speculaaskruiden
1 biologische mandarijn

Extra:
100g kruidnoten
100ml slagroom
1 el kristalsuiker   

Benodigdheden:
Springvorm van 22cm
Keukenmachine (of deegroller en theedoek)
Handmixer
1 steelpannetje
1 grote mengkom
Spatel
Rasp
Spuitzak
Bakpapier


Bereidingswijze:

Bekleed een springvorm van 22cm met een bakpapiertje.

Zet een keukenmachine klaar en verkruimel hierin de kruidnoten. Dit kan ook door de kruidnoten in een theedoek te doen en er met een deegrollen op te slaan. Smelt 100g roomboter in een steelpannetje en doe dit bij de koekkruimels in de keukenmachine. Maal de kruimels door tot er een soort nat zand ontstaat. Doe dit mengsel in de springvorm en duw het goed aan met je handen. Zet de bodem even in de koelkast. 

Nu kunnen we beginnen met de vulling van de taart. In dezelfde keukenmachine meng je de roomkaas met de suiker, de vanillesuiker en de speculaaskruiden tot een romig mengsel. Dit kan natuurlijk ook met de hand. Klop in een grote mengkom de slagroom stijf. Voeg het roomkaasmengsel toe aan de slagroom en meng dit met de mixer op de laagste stand. Rasp de schil van de mandarijn boven de mengkom. Voeg zoveel toe als je lekker vindt. Meng weer kort door met de mixer.  

Schep de vulling op de afgekoelde taartbodem. Zet de taart nu minstens 3 uur in de koelkast zodat de vulling goed stevig wordt.

Na 3 uur kun je de taart versieren met slagroom en kruidnoten. Klop de slagroom stijf samen met 1 eetlepel suiker en hak de kruidnoten wat fijner. Doe de slagroom in een spuitzak en maak mooie toefjes op de taart. Verdeel als laatst de kruidnoten over de taart.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.