Scones

Toen ik in de brugklas zat en het einde van het jaar naderde, leek het onze docent Engels leuk om met de klas te gaan 'high teaen'. Het moest een echte Britse high tea worden met allerlei soorten taartjes en lekkernijen. Ik en mijn vriendinnetje Femke zouden de scones wel even gaan bakken. Ik zal jullie de details besparen, maar het komt er op neer dat onze 'stones' door het hele klaslokaal vlogen. Ze waren keihard geworden. Wat we toen verkeerd hebben gedaan weet ik echt niet... Scones maken is namelijk super makkelijk! Binnen een half uur heb je deze heerlijke scones al op tafel staan. Elke keer als ik scones zie of eet, moet ik toch weer even terug denken aan die stones uit de brugklas. Het blijft een leuke grap!   

 

Voor 24 scones

Ingrediënten:
450g bloem
1 zakje bakpoeder (à 16g)
1 snufje zout
75g koude roomboter
75g kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker (à 8g)
2 eieren
175ml karnemelk

Voor de clotted cream:
100g mascarpone
125g crème fraîche

Extra:
Aardbeienjam

Benodigdheden:
Bakplaat
Keukenmachine
1 grote mengkom
Garde
Deegroller
Ronde uisteker
Bakpapier


Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met een bakpapiertje.

Doe de bloem, het bakpoeder en een snufje zout in de keukenmachine met een hakmes en meng kort met de 'pulse' stand. Snijd de koude boter in blokjes en voeg toe. Zet de keukenmachine aan en laat alles nu 3 minuten draaien. Als je de boter niet meer terug ziet is het mengsel klaar.

Doe het bloemmengsel nu in een grote mengkom. Voeg de suikers toe en meng kort door met een garde. Voeg dan de eieren toe en de karnemelk en kneed alles met je handen tot een samenhangend deeg. Het deeg hoort wat aan de natte kant te zijn.

Strooi wat bloem op je keukenoppervlak en doe ook wat bloem op de deegroller. Rol het deeg nu uit tot een lap van 3cm dik. Steek rondjes uit het deeg met een uisteker of met een glas. Mijn glas had een diameter van ongeveer 5cm. Je kunt het overgebleven deeg weer samen kneden en uitrollen tot een nieuwe lap. Doe dit tot het deeg op is.

Leg de rondjes deeg op de bakplaat. Bak de scones nu 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak ondertussen de clotted cream. Doe de mascarpone in een schaaltje en roer los met een lepel. Voeg de crème fraîche toe en roer weer door.

Serveer de scones met de clotted cream en met de aardbeienjam. Super lekker bij een high tea!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.