Muffins met appel en kaneel

Zoals jullie hier al eens hebben kunnen lezen, doen mijn vriend en ik onze boodschappen op zaterdag altijd op de markt. Hier kun je onder andere de kraam van Bakkerij 't Stoepje vinden en deze ruikt altijd heerlijk naar vers gebakken broodjes en muffins. De muffins met appel en kaneel om precies te zijn! Vaak kunnen we die mooie cakejes dan ook niet laten liggen, maar de laatste tijd maak ik ze eigenlijk liever zelf. Ik vind mijn eigen versie stiekem toch net even wat lekkerder en daarbij ruikt je hele huis heerlijk naar kaneel. Echt een aanrader voor nu het weer herfst wordt! 

 

Voor 12 muffins

Ingrediënten:
300g bloem
1 tl bakpoeder 
1 tl baksoda
1 tl kaneel
1/4 tl zout 
175g kristalsuiker 
125ml zonnebloemolie
250ml karnemelk 
2 eieren 
1 tl vanille extract 
1 tl sinaasappelrasp
2 appels

Voor de crunchy topping:
50g kristalsuiker
50g lichtbruine basterdsuiker 
50g koude roomboter, net uit de koelkast 
75g ongezouten notenmix  
2 el bloem
¼ tl kaneel

Benodigdheden:
Muffin bakvorm
12 muffinvormpjes 
1 grote mengkom 
1 kleine mengkom 
2 lepels
Spatel 
Garde 
Deegmenger of vork


Bereidingswijze:
Zorg er eerst voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm vervolgens de heteluchtoven voor op 160 graden. Zet een muffinvorm klaar met wat muffinvormpjes.

Doe de droge ingrediënten in een kleine mengkom. Dit zijn de bloem, het bakpoeder, de baksoda, de kaneel en het zout. Meng deze even kort door elkaar met een garde.

Doe de natte ingrediënten in een grote mengkom. Dit zijn de kristalsuiker, de olie, de karnemelk, de eieren, het vanille extract en de sinaasappelrasp. Klop de ingrediënten goed door elkaar met de garde.

Doe hierna de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten in de grote mengkom. Meng alles door elkaar met de spatel. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Voeg toe aan het beslag en meng nog een laatste keer door.

Verdeel het beslag nu met 2 lepels in de muffinvorm. Zorg ervoor dat je de muffinvormpjes helemaal tot de rand vult!

Doe alle ingrediënten voor de crunchy topping in de kleine mengkom. Meng met een deegmenger of een vork tot er een kruimeldeeg is ontstaan. Verdeel dit over de muffins.

Bak de muffins nu ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de muffins nog even afkoelen in de vorm en dan kan het smullen beginnen! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.