Makkelijke Perencake

Mijn tante Sandra heeft sinds kort een perenboom in de tuin staan. Vorig jaar was ik bij mijn nichtje op de verjaardag en toen had San deze perencake gemaakt. Ik vond hem zo lekker! Natuurlijk vroeg ik haar of ze het recept voor me had en ik heb de cake toen wel een paar keer gemaakt. Gek genoeg heb ik hem alleen nooit op de website gedeeld...

Aangezien de peren nu overal goedkoop in de schappen liggen, leek het me een goed idee om dat nu alsnog te doen. Dus bij deze het recept van de perencake van tante Sandra! Beloof je me dat je hem probeert?

 

Voor 1 cake

Ingrediënten:
250g zelfrijzend bakmeel
250g roomboter
250g kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker (à 8g)
5 eieren
2 à 3 peren

Extra:
1 el roomboter
3 el ruwe rietsuiker

Benodigdheden:
Cakevorm van 30cm  
1 grote mengkom 
Mixer
Spatel 


Bereidingswijze:

Zorg er eerst voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden. Vet het cakeblik goed in met wat roomboter.

Meng de boter, de suiker en de vanillesuiker in een mengkom met de mixer tot een romig mengsel. Voeg hierna een voor een de eieren toe.

Voeg het meel beetje bij beetje toe en mix met de mixer op de laagste stand tot een glad beslag. Mix daarna nog even kort met de mixer op de hoogste stand.

Snijd de peren in plakjes. Pak het cakeblik erbij en smeer 1 eetlepel roomboter uit over de bodem. Strooi de rietsuiker over de boter en leg hier vervolgens de helft van de peren op. Verdeel dan de helft van het beslag over de peren. Eindig met nog een laag peren en weer een laag beslag.

Bak de cake nu ongeveer 60 à 70 minuten in de oven. Elke oven is anders, dus controleer even met een satéprikker of de cake gaar is. Als de prikker er schoon uitkomt is hij gaar. Laat de cake volledig afkoelen in de vorm voordat je hem aansnijdt. Eet smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.