Madeleines

EINDELIJK! Mijn scriptie is af! Wauw! Dat heeft lang geduurd zeg... Het was een ware bevalling. Ik had als onderwerp de Franse keuken gekozen (lees: ik maakte een vergelijking tussen de twee culinaire revoluties van Frankrijk) en ondanks dat ik dit erg interessant vond, viel het me toch zwaar. Mijn scriptie had uiteindelijk een lengte van 13.000 woorden en was natuurlijk helemaal in het Frans geschreven. Nadat hij was ingeleverd, dook ik meteen mijn keukentje in. Ik had al zo lang niet gebakken! En hoe kon ik het einde van mijn Bachelor nu beter vieren dan met versgebakken Madeleines? Net zoals Marcel Proust even à la recherche du temps perdu...

 

Voor 20 stuks

Ingrediënten:
200g bloem
1 el bakpoeder
1 snufje zout
125g kristalsuiker
3 eieren
200g gesmolten roomboter
20g honing
60ml melk
1 tl vanille extract
1 tl citroenrasp, klik hier voor een tip

Benodigdheden:
Madeleine bakvorm
1 grote mengkom
1 kleine mengkom
Mixer


Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden. Vet een Madeleine bakvorm in met wat roomboter.

Doe de eieren en de suiker in een grote mengkom en mix 3 minuten met de mixer op de hoogste stand. Zorg ervoor dat het mengsel luchtig en wit van kleur is geworden.

Voeg de gesmolten roomboter, de honing, de melk, de vanille en de citroenrasp toe en mix weer even door met de mixer tot het een geheel is.  

Doe de bloem, het bakpoeder en het zout in een kleine mengkom en meng even door. Voeg deze droge ingrediënten hierna toe aan de grote mengkom. Mix alles door tot het een mooi glad beslag is geworden. Mix niet te lang! Dan worden de Madeleines taai.

Vul de Madeleine bakvorm met het beslag en bak de Madeleines ongeveer 12 à 13 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer ze meteen met wat poedersuiker. Bon appétit! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.