Hagrid's Birthday Cake

Mijn vriendin Maaike en ik zijn helemaal fan van Harry Potter. Toen zij jarig was, wist ik dan ook meteen dat ik deze taart voor haar wilde maken! In de allereerste Harry Potter-film geeft Hagrid een zelfgemaakte verjaardagstaart aan Harry. De taart ziet er eigenlijk niet uit, maar Harry is er heel blij mee. Ik heb de taart zo precies mogelijk nagemaakt. Alleen Harry's naam is veranderd naar die van Maaike. Je kunt natuurlijk elk cakerecept gebruiken dat je lekker vindt! Ik heb zelf gekozen voor een chocoladecake met een witte chocolade botercrème. Met deze taart tover je gegarandeerd een lach op het gezicht van elke Harry Potter-fan!     

Dit recept is gebaseerd op een Devil's Food cake. Ik voeg koffie toe aan het recept voor de extra intense chocoladesmaak. Je proeft uiteindelijk echt geen koffie!

 

Voor 10 personen

Ingrediënten:
300g bloem
100g cacaopoeder
2 tl baksoda
1 tl bakpoeder
1 tl zout
350g kristalsuiker
225g roomboter
3 eieren
250ml warme koffie
80ml melk
1 tl vanille extract

Voor de witte chocolade botercrème:
250g roomboter
250g poedersuiker
75g witte chocolade
1/2 tl vanille extract
Roze voedselkleurstof
Groene voedselkleurstof

Benodigdheden:
2 bakvormen van 20cm
1 grote mengkom
1 kleine mengkom
1 au bain-marie pan
Garde
Spatel
Mixer
Spuitzak met klein mondje
Bakpapier

 

Bereidingswijze:
Vet alvast twee bakvormen van 20cm in met wat roomboter en leg een bakpapiertje op beide bodems. Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden.

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, behalve de koffie. Meng eerst de boter met de suiker in een grote mengkom. Doe dit rustig met de spatel. Als het een geheel geworden is, kun je de eieren en het vanille extract toevoegen. Pak de garde erbij en meng dit goed door elkaar.

Doe de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baksoda en het zout in een kleine mengkom. Hussel alles even goed door elkaar. Voeg dit toe aan de grote mengkom. Voeg ook de melk en de hete koffie toe. Meng alles met de spatel tot er een beslag ontstaat. Meng niet te lang, anders wordt het een zware cake. Het beslag hoort iets dunner te zijn dan normaal. Laat je hier dus niet door afleiden!  

Verdeel het beslag over de twee bakvormen. Bak de cakes ongeveer 35 minuten in de oven. Houd het goed in de gaten want elke oven is anders. Check eventueel even met een satéprikker of de cake gaar is. Als hij er schoon uitkomt is de cake gaar. Nog niet gaar? Bak de cakes dan gewoon wat langer.

Laat de cakes goed afkoelen. Dit is belangrijk! Anders kan de botercrème zich straks niet hechten aan de taart.

Voor de botercrème smelt je eerst de chocolade au bain-marie. Laat de chocolade afkoelen. Doe nu alleen de boter in een mengkom. Mix deze luchtig met de mixer. Voeg de poedersuiker, de witte chocolade en de vanille toe. Roer eerst even voorzichtig door en zet daarna de mixer weer aan. Mix tot er een mooie botercrème is ontstaan.

Verdeel de botercrème in 2 ongelijke delen. Het ene deel is voor de roze taart en het andere deel voor de groene letters. Voor de letters heb je niet zo veel botercrème nodig. Schat de verdeling zo goed mogelijk in. In principe is er ruim genoeg botercrème. Kleur het ene deel roze, en het andere deel groen met de voedselkleurstoffen.  

Leg een cake op een bord of serveerschaal. Smeer hier een laag roze botercrème op met een mes en leg de andere cake erbovenop. Besmeer nu de rest van de cake met de roze botercrème. Doe dit vooral niet netjes! Het is tenslotte Hagrid's cake... ;-)

Pak nu een spuitzak met een dun mondje. Doe de groene botercrème hierin. Spuit de letters 'Happee Birthdae + naam' op de taart.

Voor wat extra details kun je met een mes nog een scheur in de taart maken. Doe dit zoals op het plaatje. Hagrid was op de cake gaan zitten, dus voor mij hoort dit echt bij de cake.   

Zet de cake nu minimaal een uur in de koelkast. Zo kan de botercrème wat steviger worden.

Bewaar de cake in de koelkast. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Bianca Holwerda
5 maanden geleden

Beste Amber,
Leuk hoor die taart! Ik wil m graag gaan maken voor mijn dochter haar feest! Ik heb nog een vraag; is de diameter van de bakvormen echt 20 cm? Lijkt zo klein.

Anita Opermeer
3 jaar geleden

Super!!!! Te leuk!!!