Gingerbread Cake

In Amerika is de term 'gingerbread' heel bekend. Het is eigenlijk een overkoepelende naam voor allerlei baksels met gember en melasse erin verwerkt. Melasse is in Nederland helaas wat lastiger te krijgen. Daarom gebruik ik gewoon keukenstroop in mijn recept. Het werkt echt perfect! Dit is zo een ontzettend lekkere Gingerbread Cake! Haal het vooral niet door de war met een speculaascake. Het is echt heel anders. Je moet het gewoon een keer geprobeerd hebben! En laat dit nu net de lekkerste Gingerbread Cake ooit zijn...

 

Voor 12 plakken cake

Ingrediënten:
300g bloem
1 tl bakpoeder
1/2 tl baksoda
2 tl gemberpoeder, 1 tl kaneel, 1/2 tl gemalen kruidnagel
1/2 tl zout
125g roomboter
300g schenkstroop
250ml melk
100g donkerbruine basterdsuiker
2 eieren
1/2 tl vanille extract

Voor het glazuur:
50g poedersuiker
1 el melk
1/4 tl kaneel
1 handje walnoten

Benodigdheden:
Cakevorm van 30cm
Steelpannetje
1 grote mengkom
1 kleine mengkom
Spatel
Garde
Bakpapier


Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden. Bekleed de cakevorm alvast met een bakpapiertje.

Smelt de boter en de stroop samen in het steelpannetje. Laat dit hierna goed afkoelen.

Meng in een grote mengkom de suiker, eieren, vanille en de boter en stroop goed door elkaar met een garde.  

Meng in een kleine mengkom de bloem met het bakpoeder, de baksoda, de specerijen en het zout.

Verder is het heel simpel: voeg de droge ingrediënten toe aan de ingrediënten in de grote mengkom, samen met de melk. Roer alles tot een glad beslag. Meng niet te lang!

Giet het beslag in de cakevorm en bak het Gingerbread ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat het Gingerbread volledig afkoelen als het uit de oven komt. Voor het glazuur hoef je alleen de poedersuiker met de melk en de kaneel te mengen. Smeer dit uit over het Gingerbread en verbrokkel de walnoten over de cake.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.