Gevuld Speculaas

Naast kruidnoten, eet ik met Sinterklaas ook altijd graag een stukje gevuld speculaas. Ik vind dit zo lekker! Wist je dat zelfgemaakt speculaas nog veel lekkerder is? En het is ook helemaal niet moeilijk! Binnen een uurtje ben je klaar en je hebt maar weinig dingen nodig. Ik gebruik zelf gewoon een pakje spijs in dit recept en het werkt echt ontzettend goed! Als je de tijd en zin hebt, kun je natuurlijk ook je eigen spijs maken. Het recept is gebaseerd op dat van Rudolph. Dit is absoluut het lekkerste gevulde speculaas! 

 

Voor 16 stukken

Ingrediënten:
Voor het deeg:
500g bloem
2 tl bakpoeder
2 el speculaaskruiden
1/4 tl zout
160g witte basterdsuiker
70g donkerbruine basterdsuiker
270g koude roomboter
1 ei
1 el melk

Voor de vulling:
1 pakje amandelspijs (à 300g)
1 ei

Extra:
3 el amandelschaafsel

Benodigdheden:
Brownie bakblik
1 grote mengkom
1 klein kommetje
Deegroller
Vork
Bakkwastje  
Bakpapier
Plasticfolie


Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden. Vet een brownie bakblik in met wat roomboter en bekleed hem met een bakpapiertje.

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een grote kom. Snijd de boter van te voren even in blokjes. Kneed alles net zolang tot er een mooie deegbal ontstaat. Verpak het deeg in wat plasticfolie en laat het 20 minuten rusten in de koelkast.

Verdeel het speculaasdeeg in 2 gelijke delen. Strooi wat bloem over het keukenoppervlak. Rol de helft van het speculaasdeeg uit en doe dit in een vierkant brownie bakblik.

Klop het ei los in een kommetje met een vork. Kneed nu het amandelspijs met de helft van het ei, tot dit lekker soepel is. Doe het spijs bovenop de speculaaslaag in het bakblik.

Strooi weer wat bloem op de keuken en rol de rest van het speculaasdeeg uit. Doe dit weer op het amandelspijs in het bakblik.

Bestrijk het geheel met de rest van het ei en strooi het amandelschaafsel er bovenop. Bak het gevulde speculaas nu voor 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het speculaas even afkoelen in de vorm.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.