Chocolate Chip Cookies

Iedereen kent deze smeuïge Amerikaanse koekjes wel. Zelf ben ik ook helemaal fan! Het duurde alleen wel even voor ik het perfecte recept gevonden had... Ik heb ze gemaakt met alleen basterdsuiker, bakpoeder en met meer bloem. Dat zijn al flink wat versies dus! Toch vind ik deze versie het allerlekkerst. De koekjes zijn smeuïg, zoals ze horen te zijn. Toch hebben ze ook een lekkere bite door de kristalsuiker. En dan die stukken chocolade... Om je vingers bij af te likken! En je spatel. En de mengkom. Geloof me, je moet deze koekjes proberen! 

 

Voor 24 koekjes

Ingrediënten:
225g roomboter
150g licht bruine basterdsuiker
150g kristalsuiker
1 ei
1 tl vanille extract
325g bloem
1 tl baksoda
1/2 tl zout
1/4 tl kaneel
100g pure chocolade
100g melkchocolade

Benodigdheden:
Bakplaat
1 grote mengkom
Spatel
Garde
Hakmes
Plasticfolie
Bakpapier


Bereidingswijze:
Zorg er eerst voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. De boter moet echt goed zacht zijn!

Doe de zachte boter en de twee soorten suiker samen in een grote mengkom. Meng deze goed door elkaar met een spatel. Blijf gewoon rustig duwen en "vouwen" met de spatel tot het een geheel geworden is. Voeg dan het ei en de vanille toe en pak de garde erbij. Roer alles goed door elkaar met de garde.

Voeg hierna de bloem, de baksoda, de kaneel en het zout toe. Hak de chocoladerepen in stukjes met een hakmes en doe deze ook in de kom. Meng alles met de spatel tot er een mooi deeg is ontstaan.

Maak een deegbal met je handen en pak deze in met plasticfolie. Leg de deegbal nu minimaal 2 uur in de koelkast. Het is belangrijk dat de boter weer goed koud wordt. Zo worden je koekjes het lekkerst en lopen ze niet uit!

Verwarm na 2 uur de heteluchtoven voor op 160 graden. Bekleed een bakplaat met een bakpapiertje. We gaan de koekjes in 2 delen bakken. Maak dus eerst 12 balletjes van het deeg met je handen. Zorg ervoor dat de deegballetjes ongeveer zo groot zijn als een pingpongbal. Leg de balletjes nu op de bakplaat, maar laat voldoende ruimte over tussen de balletjes! Je hoeft ze niet aan te duwen. Bak de koekjes nu 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Herhaal dit proces voor de overige 12 koekjes.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.