Blueberry Muffins

Daar is hij dan eindelijk! Mijn eerste Youtube video! Ik laat je zien hoe je de allerlekkerste Blueberry Muffins maakt. Ik heb geprobeerd de muffins van de Starbucks na te maken en geloof me, dat is gelukt! De muffins zijn mooi hoog en hebben een heerlijke crunchy topping. Ik heb als basis mijn recept voor vanille muffins gebruikt. Dit is echt mijn favoriete recept, waar je eindeloos mee kunt variëren. Klik op de video of lees verder voor het uitgeschreven recept.  

Klik hier als de video niet kunt zien. Vergeet je niet gratis te abonneren op mijn Youtube kanaal! Zo mis je geen enkele video.

Deze Blueberry Muffins zijn super simpel om te maken. Je hebt twee kommen nodig, een garde en een spatel. Binnen een halfuur staan deze heerlijke cakejes voor je neus. Geweldig toch?!  

 

Voor 12 muffins

Ingrediënten:
300g bloem
1 tl bakpoeder
1 tl baksoda
1/4 tl zout
175g kristalsuiker
125ml zonnebloemolie
250ml karnemelk
2 eieren
1 tl vanille extract
1 tl citroenrasp, klik hier voor een tip 
125g verse blauwe bessen

Voor de crunchy topping:
50g kristalsuiker
50g lichtbruine basterdsuiker
50g koude roomboter, net uit de koelkast
75g walnoten
2 el bloem

Benodigdheden:
Muffin bakvorm
12 muffinvormpjes
1 grote mengkom
1 kleine mengkom
2 lepels
Spatel
Garde
Deegmenger of vork


Bereidingswijze:
Zorg er eerst voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm vervolgens de heteluchtoven voor op 160 graden. Zet een muffinvorm klaar met wat muffinvormpjes.

Doe de droge ingrediënten in een kleine mengkom. Dit zijn de bloem, het bakpoeder, de baksoda en het zout. Meng deze even kort door elkaar met een garde. Doe de blauwe bessen bij de droge ingrediënten en meng door met de spatel.

Doe de natte ingrediënten in een grote mengkom. Dit zijn de kristalsuiker, de olie, de melk, de eieren, de citroenrasp en het vanille extract. Klop de ingrediënten goed door elkaar met de garde.

Doe hierna de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten in de grote mengkom. Meng alles door elkaar met de spatel. Verdeel het beslag nu met 2 lepels in de muffinvorm. Zorg ervoor dat je de muffinvormpjes helemaal tot de rand vult!

Doe alle ingrediënten voor de crunchy topping in de kleine mengkom. Meng met een deegmenger of een vork tot er een kruimeldeeg is ontstaan. Verdeel dit over de muffins.

Bak de muffins nu ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de muffins volledig afkoelen, voordat je ze uit de vorm haalt. Smullen maar! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.