Blauwe bessentaart

Op zaterdag haal ik altijd zoveel mogelijk van onze boodschappen op de markt. Dit scheelt nu eenmaal veel geld, maar vaak liggen er ook gewoon veel lekkerdere dingen dan bij de supermarkt. Dit keer was ik eigenlijk een beetje laat voor mijn doen, maar hierdoor had ik me toch een mazzel! Onze vaste fruitboer had enorme zakken blauwe bessen liggen voor maar €4,-! De blauwe bessen waren niet heel stevig meer, maar het was uiteindelijk meer dan een kilo. Natuurlijk moest ik hier deze taart mee maken. Een hapje van deze taart en je bent even in de zevende hemel... Je zou hem ook met blauwe bessen uit de diepvries kunnen maken, maar dan is het belangrijk dat je deze niet ontdooid en ze zo laat mogelijk pas toevoegt. Ik meen het, je moet hem proberen!

 

Voor 10 personen

Ingrediënten:
Voor het deeg:
Basisrecept voor taartdeeg, klik hier voor het recept

Voor de vulling:
750g blauwe bessen
125g kristalsuiker
30g maïzena
2 el citroensap
1 tl citroenrasp
1/4 tl kaneel

Extra:
1 ei

Benodigdheden:
Springvorm van 22cm
1 grote mengkom
Deegroller
Spatel
Bakkwastje
Plasticfolie
Bakpapier

Bereidingswijze:
Begin met het maken van het taartdeeg. Laat deze net zoals in het recept een uur rusten in de koelkast.

Vet de springvorm in en leg een bakpapiertje op de bodem. Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden.

Doe alle ingrediënten voor de vulling in dezelfde mengkom als die waarin je het deeg hebt gemaakt en meng alles goed door met een spatel. Zet aan de kant, totdat het deeg klaar is.

Rol 2/3e van het deeg uit op een met bloem bestuift oppervlak. Bekleed de vorm hiermee. Doe de blauwe bessenvulling hierop. Rol het resterende deeg uit tot een dunne lap en snij stroken van ongeveer 1 cm breed. Leg de stroken in een raster op de taart. Met wat extra deegstroken werk je de rand rondom af.

Kluts het ei en besmeer het deeg hiermee met een bakkwastje.

Bak de taart nu 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de taart helemaal afkoelen in de vorm voordat je de ring verwijderd. Zo kan de vulling nog even indikken. Echt een heerlijke taart! Eet smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.