Basisrecept: Vanille Muffins

Het heeft best even geduurd voordat ik mijn muffin recept helemaal perfect vond. Ik ben gewoon best wel kritisch als het op muffins aankomt. Ik kan er bijvoorbeeld niet tegen als een muffin op een cupcake lijkt. Een muffin hoort gewoon niet plat te zijn! Gelukkig had ik al snel de juiste ratio bakpoeder en bloem te pakken en kregen mijn muffins prachtige 'muffin tops'. Alleen waren mijn muffins nu gortdroog geworden en vond ik ze niet zoet genoeg... Na nog een paar keer testen kwam ik dan uiteindelijk bij dit perfecte recept. Door het gebruik van karnemelk worden de muffins heerlijk 'moist'. Geloof me, dit is de beste truc ooit! De hoeveelheid suiker vind ik zo trouwens ook helemaal perfect. De muffins zijn niet te zoet, maar hebben wel genoeg smaak! Je kunt met dit recept eindeloos variëren. Voeg wat chocolade toe of misschien wat stukjes appel. Ik zal de komende weken wat leuke ideeën met jullie delen! 

 

Voor 10 muffins

Ingrediënten:
300g bloem
1 tl bakpoeder 
1 tl baksoda
1/4 tl zout
175g kristalsuiker 
125ml zonnebloemolie
250ml karnemelk 
2 eieren
2 tl vanille extract

Benodigdheden:
Muffin bakvorm
1 grote mengkom
1 kleine mengkom
2 lepels
Spatel
Garde


Bereidingswijze:
Zorg er eerst voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm vervolgens de heteluchtoven voor op 160 graden. Zet een muffin bakvorm klaar en vet deze goed in met wat roomboter of bakspray.

Doe de droge ingrediënten in een kleine mengkom. Dit zijn de bloem, het bakpoeder, de baksoda en het zout. Meng deze even kort door elkaar met een garde.

Doe de natte ingrediënten in een grote mengkom. Dit zijn de kristalsuiker, de olie, de karnemelk, de eieren en het vanille extract. Klop de ingrediënten goed door elkaar met de garde.

Doe hierna de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten in de grote mengkom. Meng alles door elkaar met de spatel, maar meng niet te lang! Als het beslag een mooi geheel is, kun je meteen stoppen.

Verdeel het beslag nu met 2 lepels over de muffin bakvorm. Zorg ervoor dat je de muffinvormpjes helemaal tot de rand vult! Dit recept is genoeg voor 10 muffins. Bak de muffins 21 à 23 minuten in de voorverwarmde oven.  

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.