Basisrecept: Vanille Cupcakes

Basisrecepten zijn misschien niet altijd de meest inspirerende recepten, maar je hebt ze absoluut nodig in je repertoire. Dit recept voor vanille cupcakes gebruik ik echt ontzettend vaak! Je kunt ze op allerlei manieren versieren. Met botercrème, fondant en marsepein. Maar denk ook eens aan andere smaken! Speculaas, fruit, of misschien chocolade? Dit recept is altijd mijn basis. Het is een heel makkelijk recept, maar dit maakt hem juist zo perfect! Daarbij zijn de smaken en textuur precies zoals ik mijn cupcakes hebben wil. Let op! Dit zijn wel echt cupcakes en geen muffins. Wil je een muffinrecept, dan kun je deze eens bekijken! 

 

Voor 12 cupcakes

Ingrediënten:
125g zelfrijzend bakmeel
1/4 tl baksoda
1 snufje zout
125g kristalsuiker
125g roomboter
2 eieren
2 el halfvolle melk
2 tl vanille extract

Benodigdheden:
Muffinbakvorm voor 12 muffins
12 cupcakevormpjes
1 grote mengkom
2 lepels
Handmixer
Spatel


Bereidingswijze:
Zorg er eerst voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Dit is heel belangrijk! Verwarm vervolgens de heteluchtoven voor op 140 graden. Zet een muffinbakvorm klaar met 12 vormpjes erin.

Doe de zachte boter en de suiker samen in de mengkom. Mix deze goed door elkaar met de handmixer. Voeg dan de eieren en de vanille toe en mix weer goed door elkaar. 

Voeg hierna het meel, de baksoda, de zout en de melk toe en mix met de mixer op de laagste stand, tot er een mooi beslag is ontstaan. Mix niet te lang! Dan worden je cupcakes broodachtig en je wil ze juist lekker luchtig hebben. 

Verdeel het beslag met 2 lepels in de muffinvormpjes. Bak de cupcakes nu 22 à 24 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.