Basisrecept: Botercrème

Dit is het basisrecept voor botercrème dat ik altijd gebruik. Alle botercrèmerecepten lijken natuurlijk op elkaar, maar ik vind deze verhouding tussen boter en poedersuiker het lekkerst! Sommige botercrèmes vind ik gewoon net even wat te zoet. Botercrème is makkelijk om te maken, maar je hebt er wel wat geduld voor nodig... Zo wordt hij het allerlekkerst! Ik geef mijn botercrème vaak een kleurtje met wat voedselkleurstof, maar op de foto heb ik hem gewoon wit gelaten.  Gebruik de botercrème om deze heerlijke cupcakes te versieren!  

 

Voor 12 cupcakes of 1/2 taart

Ingrediënten:
125g zachte roomboter
250g poedersuiker
1 à 2 el melk
1 tl vanille extract
Voedselkleurstof, optioneel

Benodigdheden:
1 grote mengkom
Handmixer
Spatel
Spuitzak


Bereidingswijze:
Het is heel belangrijk dat de roomboter goed zacht is. Hij moet helemaal op kamertemperatuur zijn. Laat de boter desnoods een nachtje buiten de koelkast staan!

Doe de boter in de mengkom en mix 2 minuten op de hoogste stand tot een witte luchtige massa.

Voeg de helft van de poedersuiker toe en mix eerst even met de spatel. Anders gaat het heel erg stuiven! Hierna pakken we de mixer er weer bij. Mix 3 minuten. Herhaal dit met de rest van de poedersuiker.

Voeg de melk en het vanille extract toe. Begin met 1 eetlepel en voeg meer melk toe als het nodig is. Dit is ook het moment om eventueel de kleurstof toe te voegen. Mix nog 2 minuten op de hoogste stand.

Nu is je botercrème klaar! Doe de botercrème in een spuitzak en je kunt zo de lekkerste toppings maken.  

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.