Bananenmuffins met walnoten

Als je deze bananenmuffins eens hebt geproefd, kijk je heel anders naar overrijpe bananen! Als ik er nu een paar op de fruitschaal heb liggen, kan ik niet wachten om deze heerlijke cakejes te bakken. Ze hebben een heerlijke smaak en zijn niet te zoet. Daarbij heb je ze ook nog eens binnen 35 minuten voor je neus staan. Probeer de volgende keer dus gewoon deze muffins, als je niet weet wat je met je bananen aan moet!

 

Voor 12 muffins

Ingrediënten:
3 overrijpe bananen
75g roomboter
100g kristalsuiker
2 eieren
1 tl vanille extract
200g bloem
1 tl bakpoeder
1/2 tl baksoda
1/2 tl kaneel
1/4 tl zout
100g walnoten

Benodigdheden:
Muffinblik
12 muffinvormpjes
1 grote mengkom
1 kleine mengkom
1 bord of snijplank
Garde
Spatel
Vork

 

Bereidingswijze:
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Doe de muffinvormpjes in het muffinblik en zet deze alvast klaar. Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden.

Prak de bananen fijn met een vork. Doe dit op een bord of snijplank. Zorg ervoor dat je een soort bananenpuree hebt gekregen.

Meng de boter met de suiker in een grote mengkom. Doe dit rustig met een spatel. Als het een geheel geworden is, kun je de geprakte bananen, de eieren, en het vanille extract toevoegen. Pak de garde erbij en meng dit goed door elkaar.

Doe de bloem, bakpoeder, baksoda, kaneel en zout in een kleine mengkom en meng het even door elkaar. Voeg de walnoten toe en roer alles nog een keer goed door.

Voeg nu de droge ingrediënten toe aan de grote mengkom. Meng alles even kort door met de spatel. Giet het beslag in de muffinvormpjes en bak de bananenmuffins ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.