Gingerbread Mannetjes

gembermannetjes-2.jpg

Eindelijk! Het is weer Kerst! Dit is voor mij altijd het ultieme moment om me helemaal uit te leven in de keuken. Dit jaar wilde ik graag mijn Gingerbread Mannetjes met jullie delen. Deze zijn niet alleen heel erg lekker, het is ook super leuk om de mannetjes te versieren. Dus haal je broertje, zusje, nichtje of neefje er maar bij en bakken maar! 


Stroopwafelcake

stroopwafelcake-3.jpg

Mijn vriend had laatst op zijn werk een "Hollandse lunch". Het was de bedoeling dat iedereen een typisch Nederlands gerecht meenam. Aangezien hij zelf niet verder kwam dan broodjes met hagelslag, ben ik maar weer de keuken ingedoken. Het leek me leuk om een echte boerencake te maken met een super Hollands ingrediënt: Stroopwafels! Helaas kon ik zelf geen plakje proeven, maar toen Metje me appte dat deze cake een groot succes was, heb ik er meteen een voor mezelf gemaakt! God-de-lijk! Serveer hem eventueel met deze zelfgemaakte karamelsaus


Madeleines

madeleineszoom-1.jpg

EINDELIJK! Mijn scriptie is af! Wauw! Dat heeft lang geduurd zeg... Het was een ware bevalling. Ik had als onderwerp de Franse keuken gekozen (lees: ik maakte een vergelijking tussen de twee culinaire revoluties van Frankrijk) en ondanks dat ik dit erg interessant vond, viel het me toch zwaar. Mijn scriptie had uiteindelijk een lengte van 13.000 woorden en was natuurlijk helemaal in het Frans geschreven. Nadat hij was ingeleverd, dook ik meteen mijn keukentje in. Ik had al zo lang niet gebakken! En hoe kon ik het einde van mijn Bachelor nu beter vieren dan met versgebakken Madeleines? Net zoals Marcel Proust even à la recherche du temps perdu...